Как да се грижим за кожата си през летните горещини

09.07.2018 16:15

Как да се грижим за кожата си през летните горещини

Когато е пика на лятото всеки се наслаждава на хубавото и приканващо за морски приключения слънце.


Но не винаги преследването на хубав тен е добра идея,защото необичайните нива на УВ лъчи, може да се окаже болезнено за кожата. Затова е много важно да се грижим добре за нея през летните горещини


Според някой учени Магията на горещо време като това, радва много от нас, но тя може  да окаже много реално въздействие върху здравето на някои хора.’

Те са прави, разбира се. Може да възникнат сериозни здравословни проблеми, като злокачествен меланом (рак на кожата) или слънчево изгаряне от втора степен, ако не се предприемат подходящи предпазни мерки.

Така че, ако не искате да загубите тази така важна за кожата доза витамин D, без да навредите на здравето си, сме ви приготвили 4 съвета за грижа за кожата през това лято :

Защита


Защитата от слънчево изгаряне, през лятото е от много голямо значение.

Докато повечето от нас са се превърнали в жертва на първа степен на слънчево изгаряне - което е, когато излагането на слънце предизвиква леко, повърхностно зачервяване на кожата повърхност - втора степен слънчево изгаряне може да бъде сериозен здравен проблем, причинявайки трайно увреждане на нервните окончания под повърхността на кожата.


Така да започнем нещата подред.

Първо вземаме слънцезащитни средства SUNDANCE – Масла за загар. И да няма значение колко тъмна е кожата или ,че вече имате тен , кожата винаги има нужда от защита.

Тогава разбира се изниква въпроса : Кое е най – доброто за мен ?


Потърсете натурални слънцезащитни продукти. Те съдържат цинков оксид и титанов оксид, които се намират върху кожата, създавайки бариера от слънчевите лъчи.

 

Масла за загар също са добра идея. Богати на натурални съставки, засилват синтеза на меланин в кожата и производството на естествени антиоксиданти, Маслата на NEISS за загар ще доставят не само желания тен, но и нови ароматни усещания през лятото


Имайте  в предвид, че те не действат мигновенно , винаги нанасяйте , около 20 минути преди да се покажете на яркото лятно слънце. Това обикновено се случва на хората, тъй като се чудят защо са изгорени въпреки прилагането на защита.


Не забравяйте отново да приложите слънцезащитни продукти след контакт с вода или прекомерно изпотяване.

Полезен съвет :

Удълженото излагане на вредните ултравиолетови лъчи на слънцето увеличава вероятността от развитие на ракови клетки на кожата. Така че опитайте да прекарате толкова време на сянка, колкото на слънце през деня.

Избягвайте прекалено много грим


Когато слънцето грее, тежкия грим на лицето може не само да се чувства неудобно, но и да е вредно за лятна кожа. И така, колко (ако има такъв) грим трябва да носите по време на горещините?

Фон дьо тен ? Определено НЕ !

На първо място, той няма да предлага на вашата кожа никаква защита от слънцето, и второ, той ще се стича по цялото лице и да изглежда като каша.

В действителност, когато сме изложени на слънце, фондютена, пудри и други сложни гримове ще се стопят без следа, само в рамките на няколко часа ... което няма да е добър външен вид!

Вместо това, се спрете на тоналните кремове и малко коректор върху някакви дефекти или петна.

С малко късмет естествената ви лятна кожа ще бъде достатъчно блестяща, премахвайки необходимостта от основи или пудри.


Малко бронзов и / или кремав руж може да даде хубав цвят без прекалено зачервяване, а тонизираните балсами за устни с SPF са невероятна алтернатива на традиционните червила.

За повечето жени, независимо от времето, гримът е ежедневие и от съществено значение. В горещи и влажни условия опитайте да превключите към водоустойчиви формули, за да избегнете неговото размазване.
 

Ексфолиране на кожата ( но не прекалявайте )


Един от най-добрите начини да се осигури здравословен летен загар е да поддъжате кожата си редовно ексфолирана. Ексфолиацията е особено важна през лятото, особено ако сте се отпуснали в режима си на красота през зимата.

През по-топлия период, за да се предотвратят често срещани проблеми като врастнали косми, сухи петна и замарсявания, е по-важно от всякога да поддържате кожата гладка и ексфолиирана.

Предлагаме избор на Скраб за тяло и Скраб за лице 

Ексфолиацията също така помага да предпазите порите отблокирани след прилагане на много слънцезащитни средства през горещината на деня.

Избирайте деликатна и дълбоко прочистваща формула, която е приятна за вашата кожа, оставяйки я еластична и освежена.

Ексфолирането на мъртвите клетки на кожата ускорява процеса на обновяване на кожата, като позволява на здравите клетки да заемат мястото йм. Този процес превръща кожата ви от груба и суха до ярка и гладка.

Ако сте човек, който обича да получи малко „цвят” от слънцето, избягвайте прекомерното ексфолиране. Това е така, защото премахвайки защитните слоеве на кожата, може да увеличите чувствителността  й с около 45%, което ще доведе до по- голяма контактност на кожа със слънцето.


Всъщност, прекомерната ексфолиация като цяло не е чудесна идея. През лятото, опитайте се да я правите, веднъж или два пъти седмично, най-много.

Овляжняване и хидратация

Естествено е да се желае хидратирана кожа. Но през летните месеци това е по лесно да се каже, отколкото да се направи. Сухо и горещо време може да раздразни кожата, оставяйки я люспеста и белеща се.

Един от познатите и най – използвани начини за овлажняване

на кожата е хубав душ или престой в уютна вана. За да ги направите още по полезни на тялото си препоръчваме  душ суфле за тяло на NEISS

Водата обича да се движи от високи концентрации до ниски, което означава, че след като излезете от банята, загубата на влага е вероятно. В по-горещи сезони този ефект се увеличава, което може да доведе до суха кожа.

Един съвет да поддържате овлажнена кожата си след душ – Бутер за тяло на NEISS.


Не е тайна, че слънчевите лъчи могат да повредят  тена ви, да не говорим за пигментацията и бръчките, които могат да възникнат, ако не предпазите кожата си през по-топлите месеци.

Поддържането на овлажняването на кожата ви е от жизненоважно значение, за да я запазите еластична, но това е особено важно през летните месеци, тъй като повишеното излагане на слънчевите UVA лъчи се свързва предимно с стареенето на кожата.

За да подобрите тена си, богатите дневни овлажняващи средства могат да се нанасят преди и след излагане на слънце,а заедно с нощните кремове (Боди Експерт Антицелулитен крем) осигуряват дълготрайни и видими ефекти против стареене.

Овлажняване след слънцезащитени масла SUNDANCE не само ще запази кожата си свежа, но също така ще помогне за поддържате тена си. Нанесяйте  овлажните след всяко продължително излагане на слънчева светлина.

Един последен съвет :

Да останеш хидратиран е ключът към поддържането на млада, здраво изглеждаща кожа. Пийте много вода всеки ден, за да поддържате нивата на Ph балансирани и да останете напълно освежени. Ако тренирате, увеличете приема на течности, но преди всичко се насладете на лятото с NEISS .

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Грижа за Тялото

Грижа за Тялото // neiss.bg

Как да се грижим за кожата си през летните горещини

Как да се грижим за кожата си през летните горещини // NEISS.bg

Когато е пика на лятото всеки се наслаждава на хубавото и приканващо за морски приключения слънце. Но не винаги преследването на хубав тен е добра идея,защото необичайните нива на УВ лъчи, мо Когато е пика на лятото всеки се наслаждава на хубавото и приканващо за морски приключения слънце. Но не винаги преследването на хубав тен е добра идея,защото необичайните нива на УВ лъчи, мо 2020-10-26T11:43:44+02:00 Как да се грижим за кожата си през летните горещини

<p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Когато е пика на лятото всеки се наслаждава на хубавото и приканващо за морски приключения слънце.</span></p> <p><br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Но не винаги преследването на хубав тен е добра идея,защото необичайните нива на УВ лъчи, може да се окаже болезнено за кожата. Затова е много важно да се грижим добре за нея през летните горещини</span></p> <p><br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Според някой учени&nbsp;<em>&lsquo;</em><em>Магията на</em><em> горещо време като това</em><em>,</em><em> радва много от нас, но т</em><em>я</em><em> м</em><em>оже </em><em>&nbsp;да окаж</em><em>е</em><em> много реално въздействие върху здравето на някои хора.&rsquo;</em></span><br /> <br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Те са прави, разбира се. Може да възникнат сериозни здравословни проблеми, като злокачествен меланом (рак на кожата) или слънчево изгаряне от втора степен, ако не се предприемат подходящи предпазни мерки.</span><br /> <br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Така че, ако не искате да загубите тази така важна за кожата доза витамин D, без да навредите на здравето си, сме ви приготвили 4 съвета за грижа за кожата през това лято :</span></p> <p><span style="font-size: 14pt; color: #000000;"><strong>Защита </strong></span></p> <p><br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Защитата от слънчево изгаряне, през лятото е от много голямо значение.</span><br /> <br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Докато повечето от нас са се превърнали в жертва на първа степен на слънчево изгаряне - което е, когато излагането на слънце предизвиква леко, повърхностно зачервяване на кожата повърхност - втора степен слънчево изгаряне може да бъде сериозен здравен проблем, причинявайки трайно увреждане на нервните окончания под повърхността на кожата.</span></p> <p><br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Така да започнем нещата подред.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Първо вземаме слънцезащитни средства <a href="https://neiss.bg/page/sun-dance-masla-za-zagar"><strong>SUNDANCE &ndash; </strong><strong>Масла за загар</strong></a>. И да няма значение колко тъмна е кожата или ,че вече имате тен , кожата винаги има нужда от защита.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Тогава разбира се изниква въпроса : Кое е най &ndash; доброто за мен ?</span></p> <p><br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Потърсете натурални слънцезащитни продукти. Те съдържат цинков оксид и титанов оксид, които се намират върху кожата, създавайки бариера от слънчевите лъчи.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">&nbsp;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Масла за загар също са добра идея. Богати на натурални съставки, засилват синтеза на меланин в кожата и производството на естествени антиоксиданти, <a href="https://neiss.bg/page/sun-dance-masla-za-zagar">Маслата на NEISS за загар</a> ще доставят не само желания тен, но и нови ароматни усещания през лятото</span></p> <p><br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Имайте&nbsp; в предвид, че те не действат мигновенно , винаги нанасяйте , около 20 минути преди да се покажете на яркото лятно слънце. Това обикновено се случва на хората, тъй като се чудят защо са изгорени въпреки прилагането на защита.</span></p> <p><br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Не забравяйте отново да приложите слънцезащитни продукти след контакт с вода или прекомерно изпотяване.</span><br /> <br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"><strong> Полезен съвет :</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Удълженото излагане на вредните ултравиолетови лъчи на слънцето увеличава вероятността от развитие на ракови клетки на кожата. <strong>Така че опитайте да прекарате толкова време на сянка, колкото на слънце през деня.</strong></span></p> <p><span style="font-size: 14pt; color: #000000;"><strong>Избягвайте прекалено много грим </strong></span></p> <p><br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Когато слънцето грее, тежкия грим на лицето може не само да се чувства неудобно, но и да е вредно за лятна кожа. И така, колко (ако има такъв) грим трябва да носите по време на горещините?</span><br /> <br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Фон дьо тен ? Определено НЕ !</span><br /> <br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> На първо място, той няма да предлага на вашата кожа никаква защита от слънцето, и второ, той ще се стича по цялото лице и да изглежда като каша.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">В действителност, когато сме изложени на слънце, фондютена, пудри и други сложни гримове ще се стопят без следа, само в рамките на няколко часа ... което няма да е добър външен вид!</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Вместо това, се спрете на тоналните кремове и малко коректор върху някакви дефекти или петна.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">С малко късмет естествената ви лятна кожа ще бъде достатъчно блестяща, премахвайки необходимостта от основи или пудри.</span></p> <p><br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Малко бронзов и / или кремав руж може да даде хубав цвят без прекалено зачервяване, а тонизираните балсами за устни с SPF са невероятна алтернатива на традиционните червила.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">За повечето жени, независимо от времето, гримът е ежедневие и от съществено значение. В горещи и влажни условия опитайте да превключите към водоустойчиви формули, за да избегнете неговото размазване.</span><br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"><strong>&nbsp;</strong></span></p> <p><span style="font-size: 14pt; color: #000000;"><strong>Ексфолиране на кожата ( но не прекалявайте )</strong></span></p> <p><br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Един от най-добрите начини да се осигури здравословен летен загар е да поддъжате кожата си редовно ексфолирана. Ексфолиацията е особено важна през лятото, особено ако сте се отпуснали в режима си на красота през зимата.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">През по-топлия период, за да се предотвратят често срещани проблеми като врастнали косми, сухи петна и замарсявания, е по-важно от всякога да поддържате кожата гладка и ексфолиирана.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Предлагаме избор на <a href="https://neiss.bg/page/skrab-za-tyalo"><strong>Скраб за тяло</strong></a> и <strong><a href="https://neiss.bg/page/skrab-za-litse">Скраб за лице</a>&nbsp;</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Ексфолиацията също така помага да предпазите порите отблокирани след прилагане на много <strong>слънцезащитни средства</strong> през горещината на деня.</span><br /> <br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Избирайте деликатна и дълбоко прочистваща формула, която е приятна за вашата кожа, оставяйки я еластична и освежена.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Ексфолирането на мъртвите клетки на кожата ускорява процеса на обновяване на кожата, като позволява на здравите клетки да заемат мястото йм. Този процес превръща кожата ви от груба и суха до ярка и гладка.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Ако сте човек, който обича да получи малко &bdquo;цвят&rdquo; от слънцето, избягвайте прекомерното ексфолиране. Това е така, защото премахвайки защитните слоеве на кожата, може да увеличите чувствителността &nbsp;й с около 45%, което ще доведе до по- голяма контактност на кожа със слънцето.</span></p> <p><br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Всъщност, прекомерната ексфолиация като цяло не е чудесна идея. През лятото, опитайте се да я правите, веднъж или два пъти седмично, най-много.</span></p> <p><span style="font-size: 14pt; color: #000000;"><strong>Овляжняване и хидратация</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Естествено е да се желае хидратирана кожа. Но през летните месеци това е по лесно да се каже, отколкото да се направи. Сухо и горещо време може да раздразни кожата, оставяйки я люспеста и белеща се.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Един от познатите и най &ndash; използвани начини за овлажняване</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">на кожата е хубав душ или престой в уютна вана. За да ги направите още по полезни на тялото си препоръчваме &nbsp;<a href="https://neiss.bg/page/dush-sufle"><strong>душ суфле за тяло на</strong> <strong>NEISS</strong></a></span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Водата обича да се движи от високи концентрации до ниски, което означава, че след като излезете от банята, загубата на влага е вероятно. В по-горещи сезони този ефект се увеличава, което може да доведе до суха кожа.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Един съвет да поддържате овлажнена кожата си след душ &ndash; <a href="https://neiss.bg/page/buter-za-tyalo"><strong>Бутер за тяло на </strong><strong>NEISS</strong></a>.</span></p> <p><br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Не е тайна, че слънчевите лъчи могат да повредят &nbsp;тена ви, да не говорим за пигментацията и бръчките, които могат да възникнат, ако не предпазите кожата си през по-топлите месеци.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Поддържането на овлажняването на кожата ви е от жизненоважно значение, за да я запазите еластична, но това е особено важно през летните месеци, тъй като повишеното излагане на слънчевите UVA лъчи се свързва предимно с стареенето на кожата.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">За да подобрите тена си, богатите дневни овлажняващи средства могат да се нанасят преди и след излагане на слънце,а заедно с нощните кремове (<a href="https://neiss.bg/product/bodi-ekspert-antitseluliten-krem"><strong>Боди Експерт Антицелулитен крем</strong></a>) осигуряват дълготрайни и видими ефекти против стареене.</span><br /> <br /><span style="font-size: 12pt; color: #000000;"> Овлажняване след слънцезащитени масла <a href="https://neiss.bg/page/sun-dance-masla-za-zagar">SUNDANCE</a> не само ще запази кожата си свежа, но също така ще помогне за поддържате тена си. Нанесяйте&nbsp; овлажните след всяко продължително излагане на слънчева светлина.</span></p> <p><span style="font-size: 14pt; color: #000000;"><strong>Един последен съвет :</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">Да останеш хидратиран е ключът към поддържането на млада, здраво изглеждаща кожа. Пийте много вода всеки ден, за да поддържате нивата на Ph балансирани и да останете напълно освежени. Ако тренирате, увеличете приема на течности, но преди всичко се насладете на лятото с <strong>NEISS&nbsp;.</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #000000;">&nbsp;</span></p>

, , ,
Сравнение на продукти