Как да имаме здраво и красиво лице

Jul/13/2018

Как да имаме здраво и красиво лице

Да кажем, че има черти основни стъпки и те са:

Определете кой тип кожа имате

Почистете лицето си

Грижете се за лицето

Ежедневни навици

 

Ако искате да върнете отново здравословният вид на лицето си, трябва да се научите да се грижите добре за кожата си. Почиствайте порите си всеки ден с нежно измиване, но избягвайте продукти които могат да наранят кожата. Ексфолирайте и овлажнявайте лицето си поне два пъти седмично, но бъдете внимателни и третирайте кожата си нежно. Научете се да разпознавате навиците, които могат да изхабят кожата ви, и се опитайте да оформите навици, които допринасят за здравословно лице. Прочетете нататък, за да научите за конкретните стъпки, които можете да предприемете.

Стъпка 1

Определете кой тип кожа имате

За да имате здраво лице, първо ще трябва да разберете, какво прави лицето ви нездравословно. Човешката кожа попада в четири типа: "нормална", мазна, суха и комбинирана. Лицето ви може да попадне в една или няколко от тези категории, като различните части на лицето ви могат да бъдат по-сухи, здрави или мазни от други. Погледнете в огледалото и прегледайте характеристиките на всеки тип кожа:

"Нормалната" кожа не е нито суха, нито мазна. Тя трябва да се чувства мека и гладка. "Нормална кожа" се характеризира с няколко несъвършенства, без тежка чувствителност, едва забележими пори и лъчезарен тен. Тя не изисква толкова грижи, колкото другите видове кожа, въпреки че все още можете да предприемете стъпки, за да поддържате лицето си здраво.

1

Мазната кожа се характеризира с големи пори и с мазен или лъскав тен. Хората с мазна кожа са по-податливи на черни точки, пъпки и други дефекти. То може да произтича от стрес, прекомерно излагане на топлина / влажност или хормонални дисбаланси като пубертета.

Съвет :

Дръжте мазните пори на кожата чисти и не запушени. Омазнената кожа е естествено пореста и мазна, така че трябва да я  предпазите от химикали и бактериите, отговорни за запушването на порите.

Използвайте тези съвети, за да се грижите за мазна кожа:

Измийте кожата си не повече от два пъти на ден и след силно изпотяване.

Използвайте лек почистващ препарат и не изтърквайте силно. Не чешете, не изцеждайте и не стискайте пъпки. Това удължава времето за оздравяване.

Сухата кожа може да се чувства опъната или да се показват люспи от мъртва кожа. Тя може да причини почти невидими пори и ниска еластичност на лицето. Може да забележите червени петна, видими линии и груб, блед тен. Може да имате суха кожа по много причини: генетика, хормони, излагане на елементите, прегряване или определени медикаменти.

Съвет :

Овлажнявайте сухата кожа. Ако лицето ви е склонно към изсъхване, бъдете много нежни с него, за да избегнете раздразнение. Овлажнявайте често, за да противодействате на сухотата, и следвайте тези стъпки, за да запазите лицето си здраво:

Не търкайте по време на къпане или сушене - почистването на сухо лице може да зачерви кожата ви. Използвайте леки, нежни сапуни или почистващи препарати. Избягвайте дезодориращите сапуни.

Нанесете богат овлажнител веднага след къпане. Мехлемите и кремовете могат да работят по-добре от лосиони за суха кожа, но те често са по-зацапващи. Обмислете да носите лосион с вас в колата или чантата, така че да можете да овлажнявате, докато е необходимо през целия ден. Ако излизате навън, слънцезащитен крем с висока степен на действие, за да овлажните и да се предпазите от ултравиолетовите лъчи.

Вземайте по-къси душове и вани - не повече от веднъж дневно.

Прекомерното излагане на топлина може да изсуши кожата ви.

Носете ръкавици, когато използвате почистващи препарати, разтворители или домакински перилни препарати.

Комбинираната кожа е най-често срещана. Понякога е мазна, понякога е суха и понякога е напълно здрава - и тези качества може да са изцяло ситуационни. Обикновено комбинираната кожа е мазна в Т-зоната (на челото ви и надолу от носа до брадичката) и нормално е да изсъхне другаде.

Съвет :

Комбинирайте лечения за тип "комбинирана" кожа. Когато кожата ви е мазна, опитайте се да запазите мазнината изсчистена и да използвате акне кремове. Когато кожата ви е суха, внимателно я овлажнявайте. Когато кожата ви е здрава, продължете да я миете често, за да я поддържате балансирана.

Стъпка 2

Почистете лицето си

Измийте нежно кожата на лицето. Използвайте почистващи препарати. Избягвайте да използвате силни почистващи препарати, които премахват естественото омазняване на кожата. Химикали като салицилова киселина и бензоил пероксид могат да предизвикат дразнене и да нарушат баланса на хидратация за кожата.

Избягвайте да измивате лицето си с обикновен сапун. Суровите химикали, които съдържат много сапуни, са полезни за почистването на кожата, но не и за нейната защита.

Макар че това работи перфектно добре за останалата част от тялото, кожата на лицето е много по-деликатна и може лесно да започне да изглежда повредена.

Естествената бариера на кожа се състои от киселинна мантия.

Когато скалата на pH показва 7, тя е неутрална. Всичко под това е киселинно и всичко над него е алкално. Нашият баланс на pH на кожата обикновено е между 4 и 6,5, дори когато кожата е много мазна.

Сапунът, от друга страна, е изключително алкален и отива към другата крайност. Така че, ако използвате сапун върху лицето, той се бърка с баланс на рН, което води до влошаване на състоянието на кожата.

Така да започваме…

Почиствайте лицето си всяка сутрин и всяка вечер. Изплакнете с топла вода и нежно почистване всяко кътче на лицето. Използвайте чистата кърпа за внимателно подсушаване на кожата.

Следвайте тези стъпки:

Изплакнете кожата си с топла вода, за да отворите порите и да добавите влага.

Сложете сапун на ръцете си.

Нежно измийте с върховете на пръстите си, като използвате малки кръгови движения.

Натискайте повече върху челото, носа, бузите и брадичката.

Използвайте топла чиста кърпа, за да повторите кръгообразния модел. Използвайте достатъчен натиск върху лицето, така че отстраните мръсотията и мъртвата кожа.

Изплакнете лицето и се повторете само с вода и кърпа.

Почистете водата за окончателно изплакване, за да затворите порите.

Кожата трябва да бъде блестяща, чиста и леко розова.

Нанесете овлажнител Дълготрайно хидратиращ крем за лице

или Серум Filler за лице и сте готови.

 

Не позволявайте потта да изсъхне на лицето. Веднага след като работите, упражнявате се или прекарвате времето си в гореща среда, използвайте вода или чиста кърпа, за да измиете потта от лицето си. Когато тя изсъхне, кожата ви поглъща всякакви бактерии, които са попаднали в нея.

Стъпка 3

Грижете се за лицето

1

Избягвайте да докосвате лицето, особено когато е омазнено. Пръстите ви носят мазнина и бактерии, а когато докоснете лицето си, те се прехвърлят на него. Това може да доведе до образуването на акне.

Освен това, лицето може да загуби еластичност, ако дърпате, търкате или си играете с него. Мускулите в кожата, могат постепенно да се разхлабят и да се разклатят и това може да доведе до бръчки и да направи лицето да изглежда по-малко здравословно.

Като правило препоръчваме: Пазете ръцете от лицето си.

2

Отнасяйте се внимателно с кожата си. Ежедневното почистване и бръснене може да окаже влияние върху нея.

За да я запазите нежна:

Ограничаване на времето за баня.

Горещата вода и дългите душове или вани премахват мазнините от кожата. Ограничете време за вана или душ и използвайте топла вода - не гореща. Горещата вода може да изсуши кожата.

Избягвайте силните сапуни.

Силните сапуни и почистващи препарати могат да премахнат естествените мазнини от кожата, като я оставят суха и люспеста.

Вместо това изберете леки почистващи продукти за баня като Душ Суфлетата на NEISS.

Бръснете се внимателно.

За да предпазите кожата, приложете крем, лосион или гел преди бръснене.

За най-безопасно и ефективно бръснене използвайте чист, остър бръснач. Бръснете се в посоката, в която косъма расте, а не срещу него.

3

Ексфолирайте веднъж или два пъти седмично, но не по-често. Ексфолиацията е чудесен начин да се помогне да се отделят мъртвите клетки на кожата, които могат да се събират в порите и да се обърнат към дефекти. Използвайте минимален натиск - само ексфолирате първите няколко слоя кожата.

Много по-добре е да се ексфолира за по-дълъг период от време с малко натиск, отколкото за кратък период от време с голям натиск.

Не забравяйте да овлажните добре кожата след ексфолирането.

Скрабове за лице може да намерите тук NEISS

4

Овлажнявайте сухата кожа. Ако кожата е суха, използвайте овлажняващ продукт, който отговаря на вашия вид кожа.

Използвайте овлажнител, за да възстановите кожата си след ексфолирането или след тежки почистващи продукти за лице.

Можете да използвате Дълготрайно хидратиращ крем за лице или Серум Filler за лице, богати на естествени съставки за овлажняване на кожата.

5

Не докосвайте и не дразнете пъпките и петната по лицето. Изцеждането или нараняването на пъпка може да изглежда, че освобождава цялата мръсотия и помога да се изчистят порите. В действителност, обаче, бактериите в порите се връщат обратно в кожата, като постепенно се натрупват в повече пори, което води до верижна реакция. Пъпките са склонни да се разпространяват от централна точка или накратко тази, която сте изцедили и раздразнили. Ако се появи една пъпка, не я стискайте; почистете я така, че кръвоносните съдове да не се отварят и да се слеят с вътрешността. Ако кръвта се слее с бактериите, съдържащи се вътре, ще бъде по-трудно да се почистят порите. Винаги използвайте алкохол, след като пъпката е отворена. Третирането с алкохол не само ще възстанови влагата, която е необходима, за да запази кожата чиста, но ще изчисти цялото съдаржание от дълбочината на порите. Това ще помогне срещу появата на нови пъпки по лицето.

6

Почиствайте четките си за грим. Ако използвате четки за гримове, ги измивайте всеки ден с топла сапунена вода. Бактериите могат да се натрупват върху не добре почистена четка за грим, поради мръсотията и естествените мазнини по кожата. При ползването на непочистена четка, бактериите и мръсотията, полепнали по нея, се връщат върху лицето и може да доведе до акне и петна. Когато използвате грим, избягвайте евтини продукти и винаги използвайте основа за лице. Никога не забравяйте да премахнете грима, преди да си легнете.

7

Подмладете кожата си с лицева маска на всеки 1-2 седмици. Това може да възстанови и запази кожата ви по много начини - против стареене, петна, бръчки, тонус на кожата, блясък на лицето или дори изблядняване - в зависимост от съставките в маската. Разгледайте нашите предложения МАСКА ЗА ЛИЦЕ NEISS

Стъпка 4

Ежедневни навици

1

Защитете се от слънцето. Един от най-важните начини да се грижите за вашата кожа е да я предпазите от слънцето. Продължителното излагане на слънце може да причини бръчки, възрастови петна и други кожни проблеми, както и да увеличи риска от рак на кожата.

За по-добра защита от слънце:

Използвайте слънцезащитни препарати. Препоръчваме SUN DANCE - МАСЛА ЗА ТЕН

Използвайте широкоспектърно слънцезащитно покритие с SPF от най-малко 15. Нанесете достатачно за лицето и отново прилагайте на всеки два часа - или по-често, ако плувате или се потите.

Търсете сянка.

Избягвайте слънцето между 10:00 и 14:00 часа, когато слънчевите лъчи са най-силни.

2

Сменяйте калъфките за възглавници често. Масла за коса, масла за лице, слюнка, пърхот, мръсотия и бактерии са склонни да се натрупват върху калъфките на възглавниците. Тези замърсители се търкат по лицето през нощта и бактериите могат да предизвикат пъпки, рани и дразнене по лицето. Достатъчно е да сменяте калъфките на всеки 3-4 нощи, въпреки че някои хора казват, че ги сменят през ден. Ако не искате да сменяте калъфката на възглавницата толкова често, покрийте я с чиста кърпа, преди лягане. По този начин можете да запазите калъфката чиста, и да защитите лицето си.

3

Спете по гръб. Ако заспите в това положение, лицето е по-малко вероятно да се втърква в калъфката на възглавница. Това може да помогне да се предотвратят тъмните кръгове и да предпази лицето от абсорбиране на бактериите, които се събират там.

4

Не пушете. Пушенето прави кожата да изглежда по-стара и допринася за образуването на бръчките. Тютюнопушенето ограничава малките кръвоносни съдове в най-външните слоеве на кожата, което намалява кръвния поток. Това изчерпва кожата на кислорода и хранителните вещества, които са особено важни за нейното здраве.

5

Яжте здравословно.

Здравословното хранене може да помогне да изглеждате и да се чувствате възможно най-добре. Яжте много плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Връзката между диетата и акнето не е ясна, но някои изследвания показват, че диета, богата на витамин С и ниско съдържание на нездравословни мазнини и преработени или рафинирани въглехидрати, може да насърчи по-младата кожа.

Избягвайте мазни или пържени храни. Прекомерната консумация на сол и мазнини може да доведе до натрупване на мазнини по лицето, също и петна по зъбите и болезнени пъпки по кожата.

За да имате здраво лице имате нужда от здравословна програма на хранене.

6

Пийте много вода.

Пийте два литра на ден или колкото е възможно повече.

Водата ще спомогне за облекчаване на стреса, натрупан върху черния дроб, който е пряко свързан с това как кожата ви се регулира.

Водата, също така ще ви поддържа хидратирани, което допринася за по-малка вероятност кожата да изсъхне.

7

Научете се да управлявате натрупващия стрес. Постоянният стрес може да направи кожата по-чувствителна и да доведе до появата на акне и други кожни проблеми.

За да се насърчи здравата кожа и здравословното състояние на ума, предприемайте стъпки към управляването на стреса.

Задайте си разумни ограничения, намалете броя на задачите и намерете време, за да правите нещата, които ви харесват.

Резултатите може да са по-добри, отколкото очаквате.

Опитайте някои дълбоки дихателни упражнения или се насладете на хубава релаксираща вана.

Или накратко казано отделяйте повече време за себе си, за да имате по-здраво и красиво лице и тяло.

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Грижа за Лицето

Грижа за Лицето // neiss.bg

Как да имаме здраво и красиво лице

Как да имаме здраво и красиво лице

Да кажем, че има черти основни стъпки и те са: Определете кой тип кожа имате Почистете лицето си Грижете се за лицето Ежедневни навици   Ако искате да върнете отново здравословният вид на лиц Да кажем, че има черти основни стъпки и те са: Определете кой тип кожа имате Почистете лицето си Грижете се за лицето Ежедневни навици   Ако искате да върнете отново здравословният вид на лиц 2018-10-16T06:46:00-04:00 Как да имаме здраво и красиво лице

Да кажем, че има черти основни стъпки и те са:

Определете кой тип кожа имате

Почистете лицето си

Грижете се за лицето

Ежедневни навици

 

Ако искате да върнете отново здравословният вид на лицето си, трябва да се научите да се грижите добре за кожата си. Почиствайте порите си всеки ден с нежно измиване, но избягвайте продукти които могат да наранят кожата. Ексфолирайте и овлажнявайте лицето си поне два пъти седмично, но бъдете внимателни и третирайте кожата си нежно. Научете се да разпознавате навиците, които могат да изхабят кожата ви, и се опитайте да оформите навици, които допринасят за здравословно лице. Прочетете нататък, за да научите за конкретните стъпки, които можете да предприемете.

Стъпка 1

Определете кой тип кожа имате

За да имате здраво лице, първо ще трябва да разберете, какво прави лицето ви нездравословно. Човешката кожа попада в четири типа: "нормална", мазна, суха и комбинирана. Лицето ви може да попадне в една или няколко от тези категории, като различните части на лицето ви могат да бъдат по-сухи, здрави или мазни от други. Погледнете в огледалото и прегледайте характеристиките на всеки тип кожа:

"Нормалната" кожа не е нито суха, нито мазна. Тя трябва да се чувства мека и гладка. "Нормална кожа" се характеризира с няколко несъвършенства, без тежка чувствителност, едва забележими пори и лъчезарен тен. Тя не изисква толкова грижи, колкото другите видове кожа, въпреки че все още можете да предприемете стъпки, за да поддържате лицето си здраво.

1

Мазната кожа се характеризира с големи пори и с мазен или лъскав тен. Хората с мазна кожа са по-податливи на черни точки, пъпки и други дефекти. То може да произтича от стрес, прекомерно излагане на топлина / влажност или хормонални дисбаланси като пубертета.

Съвет :

Дръжте мазните пори на кожата чисти и не запушени. Омазнената кожа е естествено пореста и мазна, така че трябва да я  предпазите от химикали и бактериите, отговорни за запушването на порите.

Използвайте тези съвети, за да се грижите за мазна кожа:

Измийте кожата си не повече от два пъти на ден и след силно изпотяване.

Използвайте лек почистващ препарат и не изтърквайте силно. Не чешете, не изцеждайте и не стискайте пъпки. Това удължава времето за оздравяване.

Сухата кожа може да се чувства опъната или да се показват люспи от мъртва кожа. Тя може да причини почти невидими пори и ниска еластичност на лицето. Може да забележите червени петна, видими линии и груб, блед тен. Може да имате суха кожа по много причини: генетика, хормони, излагане на елементите, прегряване или определени медикаменти.

Съвет :

Овлажнявайте сухата кожа. Ако лицето ви е склонно към изсъхване, бъдете много нежни с него, за да избегнете раздразнение. Овлажнявайте често, за да противодействате на сухотата, и следвайте тези стъпки, за да запазите лицето си здраво:

Не търкайте по време на къпане или сушене - почистването на сухо лице може да зачерви кожата ви. Използвайте леки, нежни сапуни или почистващи препарати. Избягвайте дезодориращите сапуни.

Нанесете богат овлажнител веднага след къпане. Мехлемите и кремовете могат да работят по-добре от лосиони за суха кожа, но те често са по-зацапващи. Обмислете да носите лосион с вас в колата или чантата, така че да можете да овлажнявате, докато е необходимо през целия ден. Ако излизате навън, слънцезащитен крем с висока степен на действие, за да овлажните и да се предпазите от ултравиолетовите лъчи.

Вземайте по-къси душове и вани - не повече от веднъж дневно.

Прекомерното излагане на топлина може да изсуши кожата ви.

Носете ръкавици, когато използвате почистващи препарати, разтворители или домакински перилни препарати.

Комбинираната кожа е най-често срещана. Понякога е мазна, понякога е суха и понякога е напълно здрава - и тези качества може да са изцяло ситуационни. Обикновено комбинираната кожа е мазна в Т-зоната (на челото ви и надолу от носа до брадичката) и нормално е да изсъхне другаде.

Съвет :

Комбинирайте лечения за тип "комбинирана" кожа. Когато кожата ви е мазна, опитайте се да запазите мазнината изсчистена и да използвате акне кремове. Когато кожата ви е суха, внимателно я овлажнявайте. Когато кожата ви е здрава, продължете да я миете често, за да я поддържате балансирана.

Стъпка 2

Почистете лицето си

Измийте нежно кожата на лицето. Използвайте почистващи препарати. Избягвайте да използвате силни почистващи препарати, които премахват естественото омазняване на кожата. Химикали като салицилова киселина и бензоил пероксид могат да предизвикат дразнене и да нарушат баланса на хидратация за кожата.

Избягвайте да измивате лицето си с обикновен сапун. Суровите химикали, които съдържат много сапуни, са полезни за почистването на кожата, но не и за нейната защита.

Макар че това работи перфектно добре за останалата част от тялото, кожата на лицето е много по-деликатна и може лесно да започне да изглежда повредена.

Естествената бариера на кожа се състои от киселинна мантия.

Когато скалата на pH показва 7, тя е неутрална. Всичко под това е киселинно и всичко над него е алкално. Нашият баланс на pH на кожата обикновено е между 4 и 6,5, дори когато кожата е много мазна.

Сапунът, от друга страна, е изключително алкален и отива към другата крайност. Така че, ако използвате сапун върху лицето, той се бърка с баланс на рН, което води до влошаване на състоянието на кожата.

Така да започваме…

Почиствайте лицето си всяка сутрин и всяка вечер. Изплакнете с топла вода и нежно почистване всяко кътче на лицето. Използвайте чистата кърпа за внимателно подсушаване на кожата.

Следвайте тези стъпки:

Изплакнете кожата си с топла вода, за да отворите порите и да добавите влага.

Сложете сапун на ръцете си.

Нежно измийте с върховете на пръстите си, като използвате малки кръгови движения.

Натискайте повече върху челото, носа, бузите и брадичката.

Използвайте топла чиста кърпа, за да повторите кръгообразния модел. Използвайте достатъчен натиск върху лицето, така че отстраните мръсотията и мъртвата кожа.

Изплакнете лицето и се повторете само с вода и кърпа.

Почистете водата за окончателно изплакване, за да затворите порите.

Кожата трябва да бъде блестяща, чиста и леко розова.

Нанесете овлажнител Дълготрайно хидратиращ крем за лице

или Серум Filler за лице и сте готови.

 

Не позволявайте потта да изсъхне на лицето. Веднага след като работите, упражнявате се или прекарвате времето си в гореща среда, използвайте вода или чиста кърпа, за да измиете потта от лицето си. Когато тя изсъхне, кожата ви поглъща всякакви бактерии, които са попаднали в нея.

Стъпка 3

Грижете се за лицето

1

Избягвайте да докосвате лицето, особено когато е омазнено. Пръстите ви носят мазнина и бактерии, а когато докоснете лицето си, те се прехвърлят на него. Това може да доведе до образуването на акне.

Освен това, лицето може да загуби еластичност, ако дърпате, търкате или си играете с него. Мускулите в кожата, могат постепенно да се разхлабят и да се разклатят и това може да доведе до бръчки и да направи лицето да изглежда по-малко здравословно.

Като правило препоръчваме: Пазете ръцете от лицето си.

2

Отнасяйте се внимателно с кожата си. Ежедневното почистване и бръснене може да окаже влияние върху нея.

За да я запазите нежна:

Ограничаване на времето за баня.

Горещата вода и дългите душове или вани премахват мазнините от кожата. Ограничете време за вана или душ и използвайте топла вода - не гореща. Горещата вода може да изсуши кожата.

Избягвайте силните сапуни.

Силните сапуни и почистващи препарати могат да премахнат естествените мазнини от кожата, като я оставят суха и люспеста.

Вместо това изберете леки почистващи продукти за баня като Душ Суфлетата на NEISS.

Бръснете се внимателно.

За да предпазите кожата, приложете крем, лосион или гел преди бръснене.

За най-безопасно и ефективно бръснене използвайте чист, остър бръснач. Бръснете се в посоката, в която косъма расте, а не срещу него.

3

Ексфолирайте веднъж или два пъти седмично, но не по-често. Ексфолиацията е чудесен начин да се помогне да се отделят мъртвите клетки на кожата, които могат да се събират в порите и да се обърнат към дефекти. Използвайте минимален натиск - само ексфолирате първите няколко слоя кожата.

Много по-добре е да се ексфолира за по-дълъг период от време с малко натиск, отколкото за кратък период от време с голям натиск.

Не забравяйте да овлажните добре кожата след ексфолирането.

Скрабове за лице може да намерите тук NEISS

4

Овлажнявайте сухата кожа. Ако кожата е суха, използвайте овлажняващ продукт, който отговаря на вашия вид кожа.

Използвайте овлажнител, за да възстановите кожата си след ексфолирането или след тежки почистващи продукти за лице.

Можете да използвате Дълготрайно хидратиращ крем за лице или Серум Filler за лице, богати на естествени съставки за овлажняване на кожата.

5

Не докосвайте и не дразнете пъпките и петната по лицето. Изцеждането или нараняването на пъпка може да изглежда, че освобождава цялата мръсотия и помога да се изчистят порите. В действителност, обаче, бактериите в порите се връщат обратно в кожата, като постепенно се натрупват в повече пори, което води до верижна реакция. Пъпките са склонни да се разпространяват от централна точка или накратко тази, която сте изцедили и раздразнили. Ако се появи една пъпка, не я стискайте; почистете я така, че кръвоносните съдове да не се отварят и да се слеят с вътрешността. Ако кръвта се слее с бактериите, съдържащи се вътре, ще бъде по-трудно да се почистят порите. Винаги използвайте алкохол, след като пъпката е отворена. Третирането с алкохол не само ще възстанови влагата, която е необходима, за да запази кожата чиста, но ще изчисти цялото съдаржание от дълбочината на порите. Това ще помогне срещу появата на нови пъпки по лицето.

6

Почиствайте четките си за грим. Ако използвате четки за гримове, ги измивайте всеки ден с топла сапунена вода. Бактериите могат да се натрупват върху не добре почистена четка за грим, поради мръсотията и естествените мазнини по кожата. При ползването на непочистена четка, бактериите и мръсотията, полепнали по нея, се връщат върху лицето и може да доведе до акне и петна. Когато използвате грим, избягвайте евтини продукти и винаги използвайте основа за лице. Никога не забравяйте да премахнете грима, преди да си легнете.

7

Подмладете кожата си с лицева маска на всеки 1-2 седмици. Това може да възстанови и запази кожата ви по много начини - против стареене, петна, бръчки, тонус на кожата, блясък на лицето или дори изблядняване - в зависимост от съставките в маската. Разгледайте нашите предложения МАСКА ЗА ЛИЦЕ NEISS

Стъпка 4

Ежедневни навици

1

Защитете се от слънцето. Един от най-важните начини да се грижите за вашата кожа е да я предпазите от слънцето. Продължителното излагане на слънце може да причини бръчки, възрастови петна и други кожни проблеми, както и да увеличи риска от рак на кожата.

За по-добра защита от слънце:

Използвайте слънцезащитни препарати. Препоръчваме SUN DANCE - МАСЛА ЗА ТЕН

Използвайте широкоспектърно слънцезащитно покритие с SPF от най-малко 15. Нанесете достатачно за лицето и отново прилагайте на всеки два часа - или по-често, ако плувате или се потите.

Търсете сянка.

Избягвайте слънцето между 10:00 и 14:00 часа, когато слънчевите лъчи са най-силни.

2

Сменяйте калъфките за възглавници често. Масла за коса, масла за лице, слюнка, пърхот, мръсотия и бактерии са склонни да се натрупват върху калъфките на възглавниците. Тези замърсители се търкат по лицето през нощта и бактериите могат да предизвикат пъпки, рани и дразнене по лицето. Достатъчно е да сменяте калъфките на всеки 3-4 нощи, въпреки че някои хора казват, че ги сменят през ден. Ако не искате да сменяте калъфката на възглавницата толкова често, покрийте я с чиста кърпа, преди лягане. По този начин можете да запазите калъфката чиста, и да защитите лицето си.

3

Спете по гръб. Ако заспите в това положение, лицето е по-малко вероятно да се втърква в калъфката на възглавница. Това може да помогне да се предотвратят тъмните кръгове и да предпази лицето от абсорбиране на бактериите, които се събират там.

4

Не пушете. Пушенето прави кожата да изглежда по-стара и допринася за образуването на бръчките. Тютюнопушенето ограничава малките кръвоносни съдове в най-външните слоеве на кожата, което намалява кръвния поток. Това изчерпва кожата на кислорода и хранителните вещества, които са особено важни за нейното здраве.

5

Яжте здравословно.

Здравословното хранене може да помогне да изглеждате и да се чувствате възможно най-добре. Яжте много плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Връзката между диетата и акнето не е ясна, но някои изследвания показват, че диета, богата на витамин С и ниско съдържание на нездравословни мазнини и преработени или рафинирани въглехидрати, може да насърчи по-младата кожа.

Избягвайте мазни или пържени храни. Прекомерната консумация на сол и мазнини може да доведе до натрупване на мазнини по лицето, също и петна по зъбите и болезнени пъпки по кожата.

За да имате здраво лице имате нужда от здравословна програма на хранене.

6

Пийте много вода.

Пийте два литра на ден или колкото е възможно повече.

Водата ще спомогне за облекчаване на стреса, натрупан върху черния дроб, който е пряко свързан с това как кожата ви се регулира.

Водата, също така ще ви поддържа хидратирани, което допринася за по-малка вероятност кожата да изсъхне.

7

Научете се да управлявате натрупващия стрес. Постоянният стрес може да направи кожата по-чувствителна и да доведе до появата на акне и други кожни проблеми.

За да се насърчи здравата кожа и здравословното състояние на ума, предприемайте стъпки към управляването на стреса.

Задайте си разумни ограничения, намалете броя на задачите и намерете време, за да правите нещата, които ви харесват.

Резултатите може да са по-добри, отколкото очаквате.

Опитайте някои дълбоки дихателни упражнения или се насладете на хубава релаксираща вана.

Или накратко казано отделяйте повече време за себе си, за да имате по-здраво и красиво лице и тяло.

 

Сравнение на продукти
Powered by Cloudcart